Mozzarellabiffar

Skrivet: 2014-05-23 | 21:26:53

500 g blandfärs
1 förp mozzarella i bit
1/2 kruka färsk basilika
1/2 dl ströbröd
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt & svartpeppar
smör att steka i

sås:
stekskyn
2 dl grädde
1 tsk soja
1/2 köttbuljongtärning
1 tsk senap

Blanda köttfärs, ägg, ströbröd, grädde, strimlad basilika, mozzarella skuren i små kuber. Salta och peppra lite smått. Gör till biffar lite mindre än en handflata. Se till att klämma ur luften innan du steker så faller de inte isär så lätt! Stek sedan biffarna på hyffsat hög värme, några minuter per sida, i massa smör! Lyft upp biffarna och rör ner grädde, soja, senap och buljongtärning i steksyn. Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta. (Blir såsen för tjock så späd på med lite vatten, ca 1 dl hade jag i). Servera med ris eller en god sallad. 



Anonym
2014-05-24 | 11:49:16

Väldigt gott ser det ut. Det här ska vi testa!

Svar: Det var väldigt gott! Det lovar jag ;)
Josefine Hellgren


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: