Hur var eran fredagskväll?

Skrivet: 2013-01-29 | 17:55:14

-Jisses, vart ska jag börja?
Packa väskan fort som satan, in till stan för middag med pappa och syrran. DÄR börjar det...
 
Ditresan:
För det första hade jag ingen aning om vart jag skulle, så redan där vart det ju lite kaos... När jag anlände till Flemingsberg så inser jag att jag sitter på heeelt fel sida och måste ta mig säkert 400 meter på bara några minuter. Springa var inte ett alternativ med min tunga väska... 
Jag hinner med bussen. Byter vid Lissma skola. Inser att jag måste stå på fel sida av vägen då min bytesbuss inte stod med på skylten. Det enda ljus som fanns var månen. Så jag går över det stora vägen och hittar tillslut den andra busshållplatsen. När bussen kommer tittar tanten som sitter vid förarsätet surt på mig och säger "Du syns inte!" "Här, ta två reflexer" "Och sätt på dom med en gång!". Okej.. säger jag och går tystlåten längre bak i bussen. 
Ekedal skulle jag gå av vid. Sedan gå ner för en liten sluttning. Det fanns ingen jäkla sluttning där! Shit shit shit! 
Ringer Elin och hon säger att de snart är där men inte ser mig. Tack och lov hittar de mig snart och jag kommer strax in i Emils varma bil. 
 
Bilen:
Stugan låg inte vid vägen direkt, utan det var nog en grusväg eller liknande upp till den. Som självklart inte var skottad sen första snön kom. Emil och Fabian hade planerat att komma upp med bilarna till stugan. Så Emil står först och skottar bort halva vallen som blivit av plogbilen, och lyckas sedan komma över kanten. Då vart det stopp. Vi antar att ena hjulet måste ha fastnat i nåt dike, eller ja, nåt i alla fall. Fast stod den. Jag vet inte huur lång tid det tog innan Emil hade skottat bort all snö från hjulen så att vi halva gänget kunde trycka upp bilen ut till vägen igen. Så jävla starkt jobbat alltså, speciellt Emil och  Fabian som kämpade på som tusan därute.
 
Vattnet: 
Till fots upp till stugan mötte vi Jonathan och Jesper. De sa att jag skulle skynda mig upp för att fota istapparna som hängde från vattenkranarna. Då tyckte jag bara att det var asballt. Sen insåg jag var det innebar: Ingen vatten... jag och Elin gick ut med stora grytor för att hämta snö som vi kunde koka upp och använda. Några av killarna åkte för att köpa vattendunkar, och ved... Stockar fanns det i en bod, men ingen jäkla yxa!! Det var kallt som satan i huset. 5 grader var det i ett av rummen. Jag kan nästan slå vad om att det var minusgrader när det första anlände. Så efter några timmar så är det vatten över halva golvet i "handfatsrummet". Då har isen i rören smält och det bara forsar ut vatten överallt! 
 
Sovrummet:
Vi bestämde oss ganska snabt för att vi alla skulle sova i ett rum. Det var som en gigantisk våningsäng där inne ungefär. Två gamla element fanns där inne också. De hjälpte inte mycke.. Kroppsvärme är den bästa värmen sägs det ju. Stämmer kanonbra! Lite för bra kanske: Vi låg och huttrade som tusan innan vi kunde somna sen mitt i natten. Jag låg högst upp på det där loftet. Dumt känner jag såhär efteråt... Värme stiger... och vi var många i det rummet. Det var en jäkla bastu!! Jag slet av mig sockorna, strumporna, stora tjocktröjan, den tunnare tjocktröjan, kavlade upp byxorna, kastade av mig sovsäcken och satte min stackars kokheta fötter mot väggen som till och med den var varm! Som tur var va jag så trött att jag kunde somna om. 
 
Trots allt detta så var den fredagskvällen så jäkla bra! Den var anorlunda, det hände saker. Det var ett äventyr helt enkelt! Och sen var jag ju med Ägnö-folk också :D 
 
Sorry för megalångt inlägg, men jag skriver även denna blogg för att jag ska kunna gå tillbaka om några år och minnas i detalj vad som hänt :)